Boodschap van juf Liesbet.

Beste ouders,

Na de paasvakantie kan uw kleuter nog niet terug naar school komen. Ik zal op onze gebruikelijke gesloten Facebookgroep educatieve filmpjes posten met elke dag een andere opdracht voor uw kleuter. Er wordt over gewaakt dat alle Zill doelen (ontwikkelingsdoelen waar we door de overheid aan moeten werken tijdens het schooljaar) aangeraakt worden zodat de ontwikkeling van uw kleuter op een evenwichtige manier gestimuleerd zal worden en geen achterstand zal oplopen. Deze week staat het thema verkeer in de kijker met het accent op “de fiets”. 
Er liggen weer werkbundeltjes klaar in het speelhuisje op de Heiberg zoals de vorige weken. Er zit ook een weekschema met de pictogrammen van de week (zie dagenlied) in de bundel. Uw kleuter mag elke dag nadat hij de opdracht heeft uitgevoerd deze inkleuren. Zo komt er wat structuur in de schoolweek. Er is ook een pictogrammenblad met vrije activiteiten zoals puzzelen, kleuren, bouwen… Hier mag uw kleuter een bolletje kleuren onder het pictogram van de activiteit die hij thuis tijdens het vrij spel heeft gedaan. Op elk bundeltje staat er een naam, dus gelieve goed op te letten welke bundel je mee naar huis neemt. Meester Niels heeft mij ook een bundel van de brugklas voor de laatste kleuterklas bezorgd, deze zit tussen de andere bundel.
Alle kleuters krijgen ook een fluovest (deze zit in een witte zak in het speelhuisje), deze zal gebruikt moeten worden tijdens een opdracht in de loop van de week.
 
Vergeet niet…uw kleuter leert en ontwikkelt,  al spelend… SPELEN  is de belangrijkste opdracht van elke kleuter !!!
Ik wens jullie nog veel succes met de begeleiding van uw kleuter. De communicatie kan verlopen via de gebruikelijke berichtjes op Facebook, messenger, Whatsapp zoals we al gewoon zijn van tijdens het schooljaar.
Zorg goed voor jezelf en elkaar !
 
Lieve groetjes,
Juf Liesbet (ook van Hupje 🐶)

 

Wat te doen na de paasvakantie? 

Dag iedereen,

Inmiddels is er meer duidelijkheid over de situatie na de paasvakantie. We kiezen ervoor om in de lagere school met Bingel verder te werken, omdat:
 – wij voor iedere leerling de resultaten snel kunnen zien en eventueel feedback geven;
– Bingel de mogelijkheid geeft om instructiefilmpjes te tonen;
– ouders niet extra hoeven te begeleiden. Het geven van extra uitleg wordt door de leerkrachten gedaan;
– wij ondervinden dat kinderen het leuk vinden om te werken op Bingel.
De kinderen zullen een weektaak krijgen. Deze moet tegen het einde van de week klaar zijn. Ze krijgen dus ruim de tijd. Ook iedere dag 15 minuten lezen blijft belangrijk! De leerkrachten reiken ook leuke ideetjes aan via onze Facebookgroep.
Voor de vakken taal, rekenen, wereldoriëntatie en Frans zal je taken zien verschijnen.
Wij krijgen online de resultaten van de leerlingen. De leerkrachten zullen iedere dag feedback geven op de gemaakte oefeningen.
De kinderen van 4, 5 en 6 krijgen via hun Gmailadres extra uitleg van Frans, alsook een extra schrijfopdracht voor taal. Geregeld nakijken is dus aangewezen.
Wanneer jullie extra uitleg nodig hebben,  kunnen de leerlingen de leerkrachten telefonisch bereiken of wachten op de groepschat. We willen wel benadrukken dat het over leerstof gaat die ook in de klas zal worden herhaald. Panikeer niet te snel. Wij kunnen ook feedback geven op Bingel zelf na het maken van een oefening en eventueel daarin bijsturen.
Telefoonnummers leerkrachten:
Juf Eef: 0485/ 64 05 04 (rekenen 3,4,5 en 6 + Frans)
Juf Liesbeth: 0479/ 95 44 47 (taal, 2,3,4,5 en 6)
Meester Niels: 0486/ 15 32 25 (taal 1, rekenen 1 en 2 + WO)
We willen ook iedere dag een vrijblijvend videogesprek houden met een klein groepje leerlingen, telkens om 18u, via deze link https://zoom.us/j/494042400.
Hier het schema:
– maandag 20/4: Lev, Lucas, Finnley, Elano, Teije
– dinsdag 21/4: Warre, Timo, Giel, Arjen, Toon
– woensdag 22/4: Guénael, Helena S, Jules, Bjorre
– donderdag 23/4: Kayden, Damon, Matthias, Mirko, Klaas,  Ella, Valentina
– vrijdag 24/4: Jitske, Violet, Silke, Stien, Alani, Helena V, Hanne, Marianne, Amardeep, Rosalie
Voorts is het belangrijk dat leerlingen de tafels onderhouden (vlot = 100 juist op 5 minuten), de actualiteit volgen (via Karrewiet) en voldoende bewegen.
Hier vinden jullie ook een brief van Juf Martine, waarin ze de algemene richtlijnen nog eens op een rijtje zet.
Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen zijn best zal doen. Hou je gezond!
Groetjes,
Team Heiberg

 

Ons schoolfeest

Foto’s uit de oude doos:

 

 

 

 

 

 

.

.